Ge­ma­ri­neer­de zalm

In blokjes, ideaal voor de kleine pannetjes van het gourmetstel.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht In blokjes, ideaal voor de kleine pannetjes van het gourmetstel. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd ook de blaadjes van de basilicum in stukjes. Hak de pijnboompitten fijn. Doe de zalm, pijnboompitten en de olijfolie in een kom, voeg het basilicum toe en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Verhit een gourmetpannetje zonder olie of boter en bak de zalmblokjes in 5 min. in kleine porties gaar. Schep af en toe om.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de zalm

1
1
  • 300 g zalmfilet
  • 15 g basilicum
  • 40 g pijnboompitten

Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd ook de blaadjes van de basilicum in stukjes. Hak de pijnboompitten fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 4 el olijfolie

Doe de zalm, pijnboompitten en de olijfolie in een kom, voeg het basilicum toe en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

3
3

Verhit een gourmetpannetje zonder olie of boter en bak de zalmblokjes in 5 min. in kleine porties gaar. Schep af en toe om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.