Pas­ta met knof­look, olie en pe­per

Wauw: lekker in al z'n eenvoud.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Wauw: lekker in al z'n eenvoud. 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een steelpan. Voeg de knoflook en peper toe en laat de knoflook op laag vuur in 3 min. goudbruin worden. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Snijd de peterselie fijn. Voeg de olie en peterselie toe. Breng op smaak met peper en en eventueel zout.

variatietip:

Serveer er voor een complete maaltijd een lekkerbekje en een tomatensalade bij. Kijk voor de recepten op ah.nl/allerhande.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta met knoflook, olie en peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met knof­look, olie en pe­per

1
1
  • 300 g spaghetti
  • 1 rode peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.

2
2
  • 75 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een steelpan. Voeg de knoflook en peper toe en laat de knoflook op laag vuur in 3 min. goudbruin worden.

3
3
  • 20 g platte peterselie

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Snijd de peterselie fijn. Voeg de olie en peterselie toe. Breng op smaak met peper en en eventueel zout.

variatietip:

Serveer er voor een complete maaltijd een lekkerbekje en een tomatensalade bij. Kijk voor de recepten op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.