Spa­ghet­ti met zee­vruch­ten en chi­li-olie

Italiaans hoofdgerecht voor visliefhebbers... Wedden dat die pan na een paar minuten leeg is?

(218)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaans hoofdgerecht voor visliefhebbers... Wedden dat die pan na een paar minuten leeg is? 4 personen
4 218

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een kleine steelpan, voeg de knoflook en de rode peper toe. Neem van het vuur en laat 15 min. staan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Dep de zeevruchten droog met keukenpapier. Schenk de olie met de knoflook en de peper in een koekenpan. Verhit de olie en bak de zeevruchten 5 min. Schep regelmatig om.
  4. Giet de pasta af en schep alles bij de zeevruchten. Snijd de peterselie fijn en de citroen in partjes. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een partje citroen.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met zeevruchten en chili-olie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met zee­vruch­ten en chi­li-olie

1
1
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

2
2
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 300 g spaghetti

Verhit de olie in een kleine steelpan, voeg de knoflook en de rode peper toe. Neem van het vuur en laat 15 min. staan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 500 g gemengde zeevruchten

Dep de zeevruchten droog met keukenpapier. Schenk de olie met de knoflook en de peper in een koekenpan. Verhit de olie en bak de zeevruchten 5 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 chilipeper
  • 6 el platte peterselie
  • ½ mespunt chilipeper

Giet de pasta af en schep alles bij de zeevruchten. Snijd de peterselie fijn en de citroen in partjes. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.