Knof­look­gar­na­len

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met ⅔ van het citroensap en ¾ van de olie. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg de peper en de knoflook toe aan het citroenmengsel. Breng op smaak met zout.
  2. Pel de garnalen, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal en meng de garnalen met de marinade. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Bak ze op de grillplaat van het gourmetstel met de resterende olie in 4 min. gaar. Keer halverwege. Bak de laatste minuut een plukje taugé mee en druppel er nog wat citroensap over.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen in de ochtend al marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 164 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knoflookgarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knof­look­gar­na­len

1
1
  • 1 citroen
  • 3 el zonnebloemolie

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met ⅔ van het citroensap en de olie.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper fijn.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Voeg de peper en de knoflook toe aan het citroenmengsel. Breng op smaak met zout.

4
4
  • 300 g reuzengarnalen

Pel de garnalen, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal en meng de garnalen met de marinade.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie

Zet minstens 1 uur in de koelkast. Bak ze op de grillplaat van het gourmetstel met de olie in 4 min. gaar.

6
6
  • 125 g taugé

Keer halverwege. Bak de laatste minuut een plukje taugé mee en druppel er nog wat citroensap over.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen in de ochtend al marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.