Pit­ti­ge pap­par­del­le met oes­ter­zwam

Pasta met pit en dat binnen 20 minuten!

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met pit en dat binnen 20 minuten! 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de braadworsten. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 4 min. bruin en gaar. Pers de knoflook uit. Scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg de peper, oesterzwammen en knoflook toe en bak nog 3 min. mee.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en schep samen met de kaas en peterselie door het worst-oesterzwammengsel. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met een salade van rucola en tomaat.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 704 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige pappardelle met oesterzwam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pap­par­del­le met oes­ter­zwam

1
  • 4 braadworsten
  • 1 rode peper

Verwijder het vel van de braadworsten. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 300 g oesterzwammen

Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 4 min. bruin en gaar. Pers de knoflook uit. Scheur de oesterzwammen in stukken.

3

Voeg de peper, oesterzwammen en knoflook toe en bak nog 3 min. mee.

4
  • 300 g pappardelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
  • 75 g Pecorino Romano
  • 20 g platte peterselie

Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en schep samen met de kaas en peterselie door het worst-oesterzwammengsel.

6

Serveer direct. Lekker!

serveertip:

Lekker met een salade van rucola en tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.