Pap­par­del­le met pit­ti­ge worst

Worst, ui, kaas en de heerlijkste tomatensaus.

(212)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Worst, ui, kaas en de heerlijkste tomatensaus. 4 personen
3 212

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het vel van de Catalaanse worstjes en snijd ze elk in 3 stukjes. Snijd de chorizo in plakjes. Verhit de hapjespan en bak hierin de plakjes chorizo zachtjes uit. Voeg de stukjes worst toe en bak ze al omscheppend bruin. Snijd de ui in dunne parten en bak 2 min. mee. Snijd ondertussen de tomaten in parten en hak de oregano fijn. Voeg de tomaat, de oregano en zout en peper toe aan het vlees en stoof het gerecht zachtjes 10 minuten.
  2. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een kommetje. Giet de pappardelle af en doe de pasta terug in de pan. Schep de worst-tomatensaus door de pasta. Voeg eventueel wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over diepe warme borden. Serveer de kaas erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Pappardelle met pittige worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met pit­ti­ge worst

1
1
  • 6 Catalaanse worstjes
  • 75 g chorizo

Haal het vel van de Catalaanse worstjes en snijd ze elk in 3 stukjes. Snijd de chorizo in plakjes.

2
2

Verhit de hapjespan en bak hierin de plakjes chorizo zachtjes uit. Voeg de stukjes worst toe en bak ze al omscheppend bruin.

3
3
  • 2 kleine uien
  • 500 g romatomaten
  • 2 el verse oregano

Snijd de ui in dunne parten en bak 2 min. mee. Snijd ondertussen de tomaten in parten en hak de oregano fijn.

4
4

Voeg de tomaat, de oregano en zout en peper toe aan het vlees en stoof het gerecht zachtjes 10 minuten.

5
5
  • 250 g verse pappardelle

Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een kommetje.

6
6

Giet de pappardelle af en doe de pasta terug in de pan. Schep de worst-tomatensaus door de pasta. Voeg eventueel wat van het apart gehouden kookvocht toe.

7
7
  • 100 g geraspte oude kaas

Verdeel het gerecht over diepe warme borden. Serveer de kaas erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.