Ma­rok­kaan­se kip met ci­troen­kriel­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de kip en bestrooi met de komijn, chilipeper en zout. Laat 5 min. marineren. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de kip met de helft van de knoflook op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en braad de kip in 15 min. gaar.
  2. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep om met de citroenrasp, peper en zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook 1 min. Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes en kip over 4 borden en serveer met de spinazie. Lekker met verse koriander.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.