Ma­rok­kaan­se groen­te­sa­la­de

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans bijgerecht 6 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In hapjespan olie verwarmen en ui en knoflook 3 min. fruiten. Paprika, courgette en aubergine erdoor scheppen en 1 min. meefruiten. Komijn en 100 ml water toevoegen. Alles aan de kook brengen en groenten in ca. 15 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. Naar smaak citroensap, peper en zout door groenten roeren. Groenten laten afkoelen en eventueel met koriander bestrooien. Salade op kamertemperatuur serveren. Lekker bij mediterrane gerechten en op gegrild brood.

Tip:

Heel Marokkaans, deze gestoofde groenten als salade. Het kan met heel veel soorten groenten. Varieer eens op dit recept met bijvoorbeeld wortel of venkel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.