Ma­rok­kaan­se kip

Maak indruk door een hele kip te bereiden. De kruiden en specerijen geven heel veel smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Maak indruk door een hele kip te bereiden. De kruiden en specerijen geven heel veel smaak. 4 personen
4 155

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Snijd de muntblaadjes, koriander en knoflook fijn. Meng de munt, de helft van de koriander en de knoflook met de sambal, 1 el olie en 1/2 tl zout. Til het vel van de kippenborst op en verdeel het mengsel eronder.
  3. Meng de specerijen met de rest van het zout. Bestrooi de kip ermee en besprenkel met de rest van de olie. Braad ca. 1 ½ uur in de oven. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid.
  4. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd de citroen in parten. Bestrooi de kip met de koriander en serveer de citroenparten erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Marokkaanse kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se kip

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 1 hele kip

Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal.

3
  • 15 g munt
  • 15 g koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout

Snijd de muntblaadjes, koriander en knoflook fijn. Meng de munt, de helft van de koriander en de knoflook met de sambal, olie en het zout.

4

Til het vel van de kippenborst op en verdeel het mengsel eronder.

5
  • ½ tl gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • 3 el olijfolie

Meng de specerijen met de rest van het zout. Bestrooi de kip ermee en besprenkel met de rest van de olie.

6

Braad ca. 1 ½ uur in de oven. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid.

7
  • 1 citroen

Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd de citroen in parten.

8

Bestrooi de kip met de koriander en serveer de citroenparten erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.