Ge­bra­den kip

Een kip uit de oven toveren kost wat tijd, maar weinig moeite. Alleen beetje peper en zout en lekker dat het is!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 u. 20 min. oventijd
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een kip uit de oven toveren kost wat tijd, maar weinig moeite. Alleen beetje peper en zout en lekker dat het is! 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een oventijd van 1 uur voor elke kilo kip.
  2. Verwijder het elastiek om de poten van de kip en bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie en boter in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Zet het vuur uit.
  3. Draai de kip met de borst naar beneden in de pan. Zet de pan ca. 1 uur en 20 min. in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Draai de kip na 1 uur oventijd om in de pan. Controleer na 60 min. regelmatig op gaarheid. Hij is gaar als de thermometer in het dikste deel van de kip 70 °C aangeeft en er helder vocht uit de kip komt.
  4. Neem de kip als hij gaar is uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop.
video

Ge­bra­den kip ma­ken

Kookles - 01:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebraden kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bra­den kip

1
  • 1 hele kip

Laat de kip op kamertemperatuur komen.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een oventijd van 1 uur voor elke kilo kip.

3

Verwijder het elastiek om de poten van de kip en bestrooi de kip met peper en zout.

4
  • 4 el olijfolie
  • 50 g boter

Verhit de olie en boter in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Zet het vuur uit.

5

Draai de kip met de borst naar beneden in de pan. Zet de pan ca. 1 uur en 20 min. in het midden van de oven.

6

Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Draai de kip na 1 uur oventijd om in de pan.

7

Controleer na 60 min. regelmatig op gaarheid. Hij is gaar als de thermometer in het dikste deel van de kip 70 °C aangeeft en er helder vocht uit de kip komt.

8

Neem de kip als hij gaar is uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.