Kip ge­vuld met krui­den en ci­troen

De smaken van de kruiden trekken in de oven heerlijk in het vlees.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 u. 20 min. oventijd
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De smaken van de kruiden trekken in de oven heerlijk in het vlees. 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een bereidingstijd van 1 uur in de oven voor elke kilo kip. Verwijder het elastiek van de kip en bestrooi de kip met peper en zout.
  2. Snijd de citroen in 4 parten. Vul de holte van de kip met de citroen, takjes rozemarijn, tijm en de knoflook.
  3. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Zet het vuur uit. Draai de kip met de borst naar beneden in de pan. Zet de pan ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven.
  4. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet, zo blijft hij lekker sappig en voorkom je dat hij droog wordt. Draai de kip na 1 uur oventijd om in de pan.
  5. Controleer de kip na 1 uur regelmatig op gaarheid. Gebruik hiervoor een vleesthermometer. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van de kip. Als hij 70 °C aangeeft en er helder vocht uit komt, is de kip gaar.
  6. Neem de kip als hij gaar is uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop.
video

Ge­bra­den kip met ci­troen en krui­den ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kip gevuld met kruiden en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ge­vuld met krui­den en ci­troen

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een bereidingstijd van 1 uur in de oven voor elke kilo kip.

2
2
  • 1 kip

Verwijder het elastiek van de kip en bestrooi de kip met peper en zout.

3
3
  • 1 citroen

Snijd de citroen in 4 parten.

4
4
  • 15 g rozemarijn
  • 15 g tijm
  • 6 tenen knoflook

Vul de holte van de kip met de citroen, takjes rozemarijn, tijm en de knoflook.

5
5
  • 6 el olijfolie

Verhit de olie in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin.

6
6

Zet het vuur uit. Draai de kip met de borst naar beneden in de pan.

7
7

Zet de pan ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven.

8
8

Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet, zo blijft hij lekker sappig en voorkom je dat hij droog wordt.

9
9

Draai de kip na 1 uur oventijd om in de pan.

10
10

Controleer de kip na 1 uur regelmatig op gaarheid. Gebruik hiervoor een vleesthermometer.

11
11

Steek de vleesthermometer in het dikste deel van de kip. Als hij 70 °C aangeeft en er helder vocht uit komt, is de kip gaar.

12
12

Neem de kip als hij gaar is uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.