Kip-ci­troen-ro­ze­ma­rijnspie­sen

Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal. 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 satéprikkers
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.
  3. Steek de barbecue aan. Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij.

serveertip:

Lekker met gegrilde groentesalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kip-citroen-rozemarijnspiesen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-ci­troen-ro­ze­ma­rijnspie­sen

1
  • 300 g kipdijfilet

Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal.

Tip: Week de satéprikkers 30 min. in water.

2
  • 8 g rozemarijn

Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn.

3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl chilipeper
  • 50 ml olijfolie

Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.

6

Steek de barbecue aan.

7

Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar.

8
  • 1 citroen

Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met gegrilde groentesalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.