Kip met olij­ven en ro­ze­ma­rijn

Met zilte zongerijpte olijven, pittige chilipeper en frisse citroen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 1 u. 5 min. oventijd
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met zilte zongerijpte olijven, pittige chilipeper en frisse citroen. 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de citroenen in partjes. Doe de kip in de schaal en schenk de olie uit het potje olijven erover. Zorg dat de kip rondom is bedekt. Bestrooi naar smaak met de chilipeper, peper en eventueel zout. Vul de kip met de helft van de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.
  2. Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 40 min. en leg de rest van de rozemarijn en citroen ernaast. Schep de laatste 5 min. de olijven erbij. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kip met olijven en rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met olij­ven en ro­ze­ma­rijn

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 citroenen

Snijd de citroenen in partjes.

3
  • 1 hele kip
  • 180 g zongerijpte Taggia-olijven
  • 1 tl chilipeper

Doe de kip in de schaal en schenk de olie uit het potje olijven erover. Zorg dat de kip rondom is bedekt. Bestrooi naar smaak met de chilipeper, peper en eventueel zout.

4
  • 8 g rozemarijn

Vul de kip met de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.

5

Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar.

6
  • 7 g rozemarijn

Keer de kip na 40 min. en leg de rest van de rozemarijn en citroen ernaast.

7

Schep de laatste 5 min. de olijven erbij. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Bon appétit!

Tip: Lekker met couscous en komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.