Ge­roos­ter­de kip met aard­ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 820 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (25 x 30 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Haal de blaadjes van 3 takjes salie en snijd fijn. Doe de rest van de takjes kruiden in de holte van de kip. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de fijngesneden kruiden, 3 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk hiermee de kip rondom. Leg de kip op de borstkant in de braadslee.
  3. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Besprenkel ze met de olie en leg ze rond de kip. Zet de braadslee ca. 1 uur en 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de varkenssaucijzen elk in 5 stukken.
  4. Keer de kip na 30 min. Meng dan meteen de varkenssaucijs door de aardappelen.
  5. Neem de braadslee uit de oven en laat de kip nog 15 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde kip met aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de kip met aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 15 g rozemarijn
  • 15 g salie

Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Haal de blaadjes van 3 takjes salie en snijd fijn.

3
3
  • 1 hele kip

Doe de rest van de takjes kruiden in de holte van de kip.

4
4
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie

Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de fijngesneden kruiden, olie, peper en eventueel zout.

5
5

Bestrijk hiermee de kip rondom. Leg de kip op de borstkant in de braadslee.

6
6
  • 8 roodschillige aardappelen
  • 2 el olijfolie

Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Besprenkel ze met de rest olie en leg ze rond de kip.

7
7
  • 2 varkenssaucijzen

Zet de braadslee ca. 1 uur en 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de varkenssaucijzen elk in 5 stukken.

8
8

Keer de kip na 30 min. Meng dan meteen de varkenssaucijs door de aardappelen.

9
9

Neem de braadslee uit de oven en laat de kip nog 15 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.