Ma­rok­kaan­se lams­spies­jes

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht 8 personen
4 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, de komijn, de knoflook, de koriander en zout en peper naar smaak. Schep de blokjes lamsvlees door de marinade en laat het geheel minstens 30 minuten rusten. Rijg de blokjes lamsvlees aan een satéstokje of -spies. Gril ze in een hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten gaar en bruin. Lekker met Griekse tzatziki (recept elders op ah.nl).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.