Ma­rok­kaan­se stamp­pot

Je proeft Noord-Afrikaanse smaken in de komijn, koriander en kikkererwten.

(1.080)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Je proeft Noord-Afrikaanse smaken in de komijn, koriander en kikkererwten. 4 personen
3 1080

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken. Meng de pompoen met 3 el olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  4. Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.
  5. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk, de rest van de olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.

combinatietip:

Lekker met lamsworstjes en een schep yoghurt met verse koriander.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 537 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Marokkaanse stamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se stamp­pot

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 425 g flespompoen

Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten.

3

Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken.

4
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zeezout

Meng de pompoen met de olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven.

5
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

6
  • 400 g kikkererwten

Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.

7
  • 150 ml volle melk

Verwarm de melk in een steelpan.

8

Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper.

9
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)

Meng de melk, olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.

10

Lekker!

combinatietip:

Lekker met lamsworstjes en een schep yoghurt met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.