Kip in de hoed

Een heel bijzondere taart met een hartig-zoete vulling van kip, kerrie, kersen en crème fraîche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 975 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(2.723)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een heel bijzondere taart met een hartig-zoete vulling van kip, kerrie, kersen en crème fraîche. 4 personen
4 2723

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Laat de kersen uitlekken in een zeef.
  2. Snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. rondom bruin. Pers de knoflook erboven uit. Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.
  3. Bestuif het werkblad met bloem, leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
  4. Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 36 g
  • natrium 1.131 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kip in de hoed

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in de hoed

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

3
  • 350 g kersen zonder pit

Laat de kersen uitlekken in een zeef.

4
  • 6 bolletjes stemgember

Snijd de gember fijn.

5
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.

6
  • 50 g boter
  • 1 teen knoflook

Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Pers de knoflook erboven uit.

7
  • 39 g mix voor kerriesaus

Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.

8
  • 1 tl sambal oelek
  • 200 ml crème fraîche

Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.

9
  • 1 el bloem
  • 6 plakjes bladerdeeg

Bestuif het werkblad met bloem, leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm.

10

Bekleed de springvorm met het deeg.

11
  • 2 el paneermeel

Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.

12
  • 50 g geraspte belegen kaas

Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug.

13
  • 4 plakjes bladerdeeg

Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.

14
  • 2 el melk

Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.

15

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.