Hol­land­se kaas­taart

Wie Holland zegt, zegt kaas. In deze quiche gaat Goudse, Maaslander en oude kaas. Een echte Hollandse hap!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(224)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wie Holland zegt, zegt kaas. In deze quiche gaat Goudse, Maaslander en oude kaas. Een echte Hollandse hap! 4 personen
3 224

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Taartbodem met mix (uit pak) en boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Deeg 10 min. laten rusten.
  2. Broccoli wassen, in roosjes verdelen en ca. 2 min. koken. Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden. Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Broccoli en kaasblokjes over taartbodem verdelen. Gemalen kaas erover strooien.
  3. Saus maken van sausmix (uit pak), melk en eieren en over vulling schenken. Taart in midden van oven in ca. 40 min. gaar bakken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 12-13

Hollandse kaastaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se kaas­taart

1
1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 1 pak mix voor quiche naturel
  • 50 g boter

Taartbodem met mix (uit pak) en boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Deeg 10 min. laten rusten.

3
3
  • 500 g broccoli

Broccoli wassen, in roosjes verdelen en ca. 2 min. koken.

4
4
  • 75 g Goudse belegen komijnekaas
  • 75 g Maaslander

Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden.

5
5
  • 2 g boter

Taartvorm invetten en bekleden met deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6
  • 100 g gemalen oude kaas 48+

Broccoli en kaasblokjes over taartbodem verdelen. Gemalen kaas erover strooien.

7
7
  • 1½ dl halfvolle melk
  • 3 eieren

Saus maken van sausmix (uit pak), melk en eieren en over vulling schenken.

8
8

Taart in midden van oven in ca. 40 min. gaar bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.