Ro­mi­ge zuur­kool­scho­tel met sho­ar­ma­vlees

In deze ovenschotel zit niet alleen zuurkool, maar ook worteltjes, oude kaas en shoarmavlees. Goedgevuld dus!

(346)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In deze ovenschotel zit niet alleen zuurkool, maar ook worteltjes, oude kaas en shoarmavlees. Goedgevuld dus! 2 personen
3 346

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de boter in de koekenpan en bak het vlees 3 minuten.
  2. Snijd de geschrapte worteltjes in dunne plakjes. Voeg de worteltjes aan het vlees toe en laat ze 3 min. meebakken. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking. Haal het vleesmengsel van het vuur en meng er de crème fraîche door.
  3. Doe de zuurkool in een kom en meng de rozijnen erdoor. Vet de ovenschaal in. Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schep daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk het glad. Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.635 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge zuur­kool­scho­tel met sho­ar­ma­vlees

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 25 g boter
  • 200 g shoarmavlees

Verhit de boter in de koekenpan en bak het vlees 3 min.

3
3
  • 100 g geschrapte worteltjes

Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Voeg de worteltjes aan het vlees toe en laat ze 3 min. meebakken.

4
4
  • 135 g aardappelpuree
  • 150 ml melk
  • 2 el crème fraîche

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het vleesmengsel van het vuur en meng er de crème fraîche door.

5
5
  • 260 g gekookte wijnzuurkool
  • 3 el blanke rozijnen

Doe de zuurkool in een kom en meng de rozijnen erdoor. Vet de ovenschaal in.

6
6

Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schep daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk het glad.

7
7
  • 50 g oude kaas

Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.