Pas­ta uit de oven

Lekker met friséesalade.

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker met friséesalade. 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud ca. 2 1/2 l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 min. glazig. Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur, laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Snijd de courgette in de lengte in plakken en dan dwars in reepjes. Snijd het peterselieblad fijn. Schep de hamreepjes, courgette, peterselie en de uitgelekte maccheroni door de kaassaus.
  4. Doe de pasta in de ovenschaal. Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni. Bak de pasta in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstip:

Deze ovenpasta kan van tevoren gemaakt worden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik ca. 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.125 kcal
  • eiwit 62 g
  • koolhydraten 118 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.605 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g maccheroni

Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar.

3
3

Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af. Laat uitlekken en afkoelen.

4
4
  • 50 g boter
  • 175 g panklare uisnippers

Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 min. glazig.

5
5
  • 50 g bloem

Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee.

6
6
  • 500 ml melk

Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot er een gladde saus ontstaat.

7
7
  • 200 g pastakaas
  • 1 mespunt nootmuskaat

Neem de pan van het vuur, laat de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

8
8
  • 1 courgette
  • 15 g verse peterselie

Snijd de courgette in de lengte in plakken en dan dwars in reepjes. Snijd het peterselieblad fijn.

9
9
  • 400 g hamreepjes

Schep de hamreepjes, courgette, peterselie en de uitgelekte maccheroni door de kaassaus.

10
10
  • 100 g pastakaas
  • 4 el paneermeel

Doe de pasta in de ovenschaal. Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni.

11
11

Bak de pasta in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstip:

Deze ovenpasta kan van tevoren gemaakt worden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik ca. 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.