Win­ter­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de biet­jes en ven­kel

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Venkel schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In pannetje met ruim kokend water en zout venkelblokjes ca. 1 minuut koken. In vergiet laten uitlekken. Bietjes schoonmaken en in blokjes snijden. In kom azijn, olie, mosterd, zout en peper tot dressing kloppen. Helft van dressing in andere kom schenken. In één kom venkel door dressing scheppen. Bietjes laten uitlekken. In andere kom bietjes door dressing scheppen. Beide groenten ca. 1 uur laten staan. Zilveruitjes in vieren snijden.
  2. Bladsla in slakom doen. Venkel, bietjes (met dressing) en zilveruitjes luchtig erdoor scheppen.

Tip:

U kunt de gewone bietjes eventueel vervangen door panklare bietjes. Gebruik dan 125 gram panklare geraspte bietjes (schaaltje a 250 g).

Tip:

Deze salade wordt extra lekker met knoflookcroutons. Pers 1 teentje knoflook uit boven 1/2 dl olijfolie (extra vierge). Bestrijk 1 à 2 sneetjes brood met de knoflookolie en snijd de sneetjes in blokjes. Bak de blokjes brood in een droge koekenpan knapperig bruin en verdeel ze over de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.