Bla­der­deeg­taartjes met ven­kel en sar­di­ne

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 12 stuks
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Venkel schoonmaken en in lengte in flinterdunne plakjes snijden. Ui schoonmaken en in flinterdunne partjes snijden. Sardines afgieten en goed droogdeppen met keukenpapier. Venkel, ui en sardines bestrijken met olijfolie. Eerst sardines in grillpan in ca. 1 minuut aan één kant mooi roosteren. Op bord leggen. Dan venkel en ui in ca. 2 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren. Balsamico-azijn erover druppelen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Elk plakje bladerdeeg in drie lange repen snijden en repen naast elkaar op bakplaat leggen. Venkel en ui erover verdelen en op elke reep 1 sardine met roosterstrepen naar boven leggen. Rest van olie erover sprenkelen en zout en peper erboven malen. In midden van oven taartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.