Ge­ma­ri­neer­de ha­ring met to­maat

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch bijgerecht 6 personen
3 2

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Dille fijnhakken. Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden. In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen. Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
  2. Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.