Spi­na­zie­sa­la­de met biet­jes en gei­ten­kaas­krul­len

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Uien pellen, halveren en in ragfijne plakjes snijden. In grote schaal ui 15 min. in azijn marineren. Bietjes (liefst met plastic wegwerphandschoenen aan) dun schillen, halveren en in smalle partjes snijden (denk om materiaal en kleding, bietensap geeft hardnekkige vlekken). Bietjes met 4 el olie door ui scheppen. Op smaak brengen met versgemalen zout en peper en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Kleine, malse blaadjes uit spinazie selecteren en stugge steeltjes eraf plukken (ongeveer helft wordt niet gebruikt). Spinazie in afgesloten zak of doos tot gebruik in koelkast terugleggen. Sinaasappel schoonboenen, met rasp (of fijn citroentrekkertje) schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom dressing kloppen van 4 el olie, 4 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak.
  2. Basilicumblaadjes met enkele tegelijk oprollen tot sigaartje en in flinterdunne reepjes snijden. Bietjes omscheppen, proeven en eventueel extra azijn, zout en peper toevoegen. Dressing doorkloppen en in grote schaal luchtig met spinazie mengen. Zout en peper erboven malen.
  3. Spinazie in bergjes over zes grote borden verdelen, bietjes rondom leggen. Basilicum over bietjes strooien. Ter decoratie beetje marinade van bietjes en olijfolie over borden of rond salade druppelen. Met dunschiller boven borden grove krullen van geitenkaas schaven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.