Pas­ta met par­ma­ham

Met dit pastagerecht haal je de zomer in huis, of eet lekker buiten vanavond!

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met dit pastagerecht haal je de zomer in huis, of eet lekker buiten vanavond! 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de parmaham in reepjes. Verhit de olie en bak de helft van de ham 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Was en snijd de prei fijn. Snijd de knoflook fijn. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en de prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de room, nootmuskaat, peper en zout toe aan de prei en warm nog 2 min. door. Schep de pasta en de ongebakken ham erdoor. Halveer de mozzarella en verdeel de pasta over borden. Leg de mozzarella en de gebakken ham erop.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met parmaham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met par­ma­ham

1
1
  • 140 g parmaham
  • 4 el olijfolie

Snijd de parmaham in reepjes. Verhit de olie en bak de helft van de ham 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 3 preien
  • 2 tenen knoflook

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Was en snijd de prei fijn. Snijd de knoflook fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3

Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en de prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g pipe rigate

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 250 ml slagroom
  • 3 tl gemalen nootmuskaat

Voeg de room, nootmuskaat, peper en zout toe aan de prei en warm nog 2 min. door.

6
6
  • 150 g mozzarella piccolini

Schep de pasta en de ongebakken ham erdoor. Halveer de mozzarella en verdeel de pasta over borden. Leg de mozzarella en de gebakken ham erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.