Pas­ta met spek­jes en cham­pig­nons

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak de spekreepjes in een grote koekenpan of hapjespan langzaam lichtbruin. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe en bak ze in 4-5 min. goudbruin. Halveer de tomaatjes en schep bij het champignonmengsel en bak ze 2 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Schep de warme pasta door het champignonmengsel. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de warme pasta. Snijd de peterselie grof. Bestrooi met de peterselie, peper en zout naar smaak. Breng de slamelange op smaak met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden en serveer de slamelange erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met spekjes en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met spek­jes en cham­pig­nons

1
1
  • 300 g pipe rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 250 g spekreepjes

Bak de spekreepjes in een grote koekenpan of hapjespan langzaam lichtbruin.

3
3
  • 250 g champignons

Snijd de champignons in plakjes, voeg toe en bak ze in 4-5 min. goudbruin.

4
4
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de tomaatjes en schep bij het champignonmengsel en bak ze 2 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 125 g mozzarella

Schep de warme pasta door het champignonmengsel. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de warme pasta.

6
6
  • 2 el verse peterselie
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 2 el olijfolie extra vierge

Snijd de peterselie grof. Bestrooi met de peterselie, peper en zout naar smaak. Breng de slamelange op smaak met de olijfolie, peper en zout.

7
7

Verdeel de pasta over diepe borden en serveer de slamelange erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.