Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

Deze doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje.

(343)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje. 4 personen
2 343

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’ en laat uitlekken. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bacon 2 min. Voeg de spinazie in delen toe, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng ondertussen in een ruime pan de sausmix uit het pak samen met de melk aan de kook. Laat 1 min. koken.
  2. Vet de ovenschaal in. Schep de macaroni, spinazie en mozzarella door de saus en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de toppingmix uit het pak.
  3. Bak de schotel in de oven in ca. 10 min. goudbruin.

serveertip:

Serveer er een frisse salade bij van kropsla met bieslooksladressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.435 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni-ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 160 g volkoren macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’ en laat uitlekken.

3
3
  • 600 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 150 g baconreepjes

Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bacon 2 min.

4
4

Voeg de spinazie in delen toe, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

5
5
  • 1 pakje Macaroni ovenschotel Kip mozzarella tomaat
  • 500 ml halfvolle melk

Breng ondertussen in een ruime pan de sausmix uit het pak samen met de melk aan de kook. Laat 1 min. koken.

6
6
  • 150 g minimozzarella
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Schep de macaroni, spinazie en mozzarella door de saus en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de toppingmix uit het pak.

7
7

Bak de schotel in de oven in ca. 10 min. goudbruin.

serveertip:

Serveer er een frisse salade bij van kropsla met bieslooksladressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.