Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met blad­spi­na­zie en ro­que­fort

(210)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 210

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in stukjes en verkruimel de Roquefort grof.
  2. Verhit in een wok of roerbakpan de olie en fruit de ui en knoflook in ca. 3 min. heel zachtjes glazig. Schep de tomaatjes erdoor. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur al omscheppend in ca. 8 min. ontdooien en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken.
  3. Verwarm de slankroom in de pan van de tagliatelle met de helft van de roquefort al roerend tot een egale saus. Schep de tagliatelle erdoor en warm even door.
  4. Schep de tagliatelle met de omhullende saus op de borden. Schep de spinazie erop. Schep de rest van saus uit de pan en verdeel over de pasta. Strooi de rest van de roquefort erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 70 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige tagliatelle met bladspinazie en roquefort

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met blad­spi­na­zie en ro­que­fort

1
1
  • 150 g tagliatelle

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gedroogde tomaten in olie
  • 200 g roquefort

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in stukjes en verkruimel de Roquefort grof.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit in een wok of roerbakpan de olie en fruit de ui en knoflook in ca. 3 min. heel zachtjes glazig. Schep de tomaatjes erdoor.

4
4
  • 450 g bladspinazie

Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur al omscheppend in ca. 8 min. ontdooien en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken.

6
6
  • 200 ml slankroom

Verwarm de slankroom in de pan van de tagliatelle met de helft van de roquefort al roerend tot een egale saus.

7
7

Schep de tagliatelle erdoor en warm even door. Schep de tagliatelle met de omhullende saus op de borden. Schep de spinazie erop.

8
8

Schep de rest van saus uit de pan en verdeel over de pasta. Strooi de rest van de roquefort erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.