Pen­ne met spek-spi­na­zie­room­saus

Oh jongens, dat worden allemaal leeggegeten borden vanavond.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Oh jongens, dat worden allemaal leeggegeten borden vanavond. 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in ca. in 12 min. beetgaar. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringen.
  2. Bak de spekreepjes ca. 5 min. in een droge koekenpan. Voeg de crème fraîche, tomaten en bosuitjes en warm ca. 1 min. mee. Schep de spinazie door het spekmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pasta afgieten en serveren met saus. Lekker met geraspte pittige kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 50-51

Penne met spek-spinazieroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met spek-spi­na­zie­room­saus

1
1
  • 300 g penne
  • 450 g gesneden bladspinazie
  • 5 zongedroogde tomaten op olie
  • 3 bosuitjes

Kook de pasta in ca. in 12 min. beetgaar. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringen.

2
2
  • 250 g magere spekreepjes
  • 200 ml crème fraîche

Bak de spekreepjes ca. 5 min. in een droge koekenpan. Voeg de crème fraîche, tomaten en bosuitjes en warm ca. 1 min. mee. Schep de spinazie door het spekmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pasta afgieten en serveren met saus.

3
3

Lekker met geraspte pittige kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.