Kal­koen­sa­la­de met ro­que­fort

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de radijsjes op een grove rasp. Meng de roquefort met de crème fraîche en breng dit op smaak met (versgemalen) peper. Trek de kalkoen in plukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een dunschiller plakjes van de aardappel. Leg ze in een laagje in de vorm van een rondje op een ingevette bakplaat. Bedruppel de aardappel met olie, bestrooi met zout en peper en gaar de aardappel in 15 minuten midden in de oven. Schep de aardappelrondjes van de bakplaat en doe ze over op 4 (warme) borden, verdeel er de kalkoen over, wat veldsla en de radijsjes en druppel er wat roquefortdressing over. Bestrooi elk bord met nog wat (versgemalen) peper.

Tip:

Geen restje kalkoen over? Bak een kleine kipfilet gaar en pluk hem in stukjes.

Tip:

Ook lekker als maaltijdsalade voor 2 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.