Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ar­ti­sjok­har­ten

Een goede maaltijd in een handomdraai op tafel.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een goede maaltijd in een handomdraai op tafel. 4 personen
2 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de spinazie en kaas op laag vuur in een steelpan tot de kaas is gesmolten. Roer regelmatig. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken, halveer ze en schep om met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokharten 3 min. op de snijkant.
  3. Giet de tagliatelle af en meng met de spinazie-kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de gegrilde artisjokharten en pittenmix. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met spinazie en artisjokharten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ar­ti­sjok­har­ten

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 450 g bladspinazie à la crème
  • 170 g Gormas 70+

Verhit ondertussen de spinazie en kaas op laag vuur in een steelpan tot de kaas is gesmolten. Roer regelmatig.

3
3
  • 400 g artisjokharten
  • 2 el olijfolie knoflook/chilipeper

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken, halveer ze en schep om met de olie.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokharten 3 min. op de snijkant.

5
5

Giet de tagliatelle af en meng met de spinazie-kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 40 g mediterrane pittenmix

Garneer met de gegrilde artisjokharten en pittenmix. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.