Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-zalm­saus

Draai vlug een Italiaanse pastasaus in elkaar. Meng spinazie a-la-crème met zalmfilet, ui en champignons en voilà!

(640)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Draai vlug een Italiaanse pastasaus in elkaar. Meng spinazie a-la-crème met zalmfilet, ui en champignons en voilà! 4 personen
3 640

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot het vocht is verdampt. Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alle blokjes zijn ontdooid.
  3. Snijd de zalm in kleine stukjes. Schep de zalm erbij en verwarm 3 min. tot de zalm gaar is. Schep ondertussen voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de spinazie-zalmsaus erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 380 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 30-31

Tagliatelle met spinazie-zalmsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-zalm­saus

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 250 g champignons

Snipper de ui en snijd de champignons in vieren.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot het vocht is verdampt.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 450 g bladspinazie à la crème

Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alle blokjes zijn ontdooid.

5
5
  • 250 g zalmfilet

Snijd de zalm in kleine stukjes. Schep de zalm erbij en verwarm 3 min. tot de zalm gaar is. Schep ondertussen voorzichtig om.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de spinazie-zalmsaus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.