Var­kens­haas met pad­den­stoe­len

Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas.

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas. 4 personen
3 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 10 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Vouw het dunne gedeelte dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Verhit de helft van de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Braad het vlees op hoog vuur 2 min. rondom aan, zet het vuur laag en braad in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 10 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
  2. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Maak de paddenstoelenmelange schoon met keukenpapier en snijd grof. Snijd de peterselie grof. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paddenstoelen en de oregano toe en bak op hoog vuur 8 min. Voeg de laatste min. de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Haal de prikkers uit de varkenshaas en snijd het vlees in stukken. Rasp de kaas in flinters. Bestrooi met de kaas en de peterselie. Serveer met de paddenstoelen.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met pad­den­stoe­len

1
1
  • 500 g varkenshaas

Bestrooi het vlees met peper en zout. Vouw het dunne gedeelte dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter

Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Braad het vlees op hoog vuur 2 min. rondom aan, zet het vuur laag en braad in 10 min. gaar.

3
3

Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 10 min. rusten op een warm bord onder een deksel.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g paddestoelenmelange
  • 10 g peterselie

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Maak de paddenstoelenmelange schoon met keukenpapier en snijd grof. Snijd de peterselie grof.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 2 el olijfolie

Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Fruit de knoflook 1 min.

6
6
  • 1 el oregano
  • 25 g boter

Voeg de paddenstoelen en de oregano toe en bak op hoog vuur 8 min. Voeg de laatste min. de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Haal de prikkers uit de varkenshaas en snijd het vlees in stukken.

8
8
  • 75 g Pecorino Romano

Rasp de kaas in flinters. Bestrooi met de kaas en de peterselie. Serveer met de paddenstoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.