Sou­vlaki van var­kens­haas

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks bijgerecht 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn, de ui in dunne ringen en het vlees in stukjes. Maak een marinade van ⅔ van de olie, knoflook, paprikapoeder en oregano. Meng door de varkenshaas, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Neem uit de koelkast en bestrooi met peper en zout. Bak het vlees met de ui en de rest van de olie op de grillplaat van het gourmetstel of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer regelmatig om.

combinatietip:

Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje.

video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Souvlaki van varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sou­vlaki van var­kens­haas

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 300 g varkenshaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el gedroogde oregano

Snijd de knoflook fijn, de ui in dunne ringen en het vlees in stukjes. Maak een marinade van de olie, knoflook, paprikapoeder en oregano.

2
2

Meng door de varkenshaas, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren. Neem uit de koelkast en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 1 el olijfolie

Bak het vlees met de ui en de olie op de grillplaat van het gourmetstel of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer regelmatig om.

combinatietip:

Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.