Sal­tim­boc­ca van var­kens­haas

Varkenshaas gewikkeld in ham met salie: toprecept uit de Italiaanse keuken.

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Varkenshaas gewikkeld in ham met salie: toprecept uit de Italiaanse keuken. 4 personen
3 136

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller. Zorg ervoor dat het vlees niet stuk gaat. Verwijder het folie. Bestrooi het vlees met peper, zout en de salie.
  2. Halveer de plakken ham en leg op elke plak vlees 1 plak ham. Vouw het vlees dubbel en druk stevig aan. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 6 min. Keer halverwege.

combinatietip:

De varkenshaas kan 2 uur van tevoren worden bereid. Bewaar het vlees bedekt met ham afgedekt in de koelkast. Bak de saltimbocca vlak voor serveren.

combinatietip:

Combineer de saltimbocca ook eens met 'pinzimonio': rauwe groenten (bleekselderij, wortel, radijs en witlofblaadjes) gedoopt in olijfolie.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Saltimbocca van varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­tim­boc­ca van var­kens­haas

1
1
  • 250 g varkenshaas

Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller.

2
2
  • 1 el gedroogde salie

Zorg ervoor dat het vlees niet stuk gaat. Verwijder het folie. Bestrooi het vlees met peper, zout en de salie.

3
3
  • 80 g parmaham

Halveer de plakken ham en leg op elke plak vlees 1 plak ham. Vouw het vlees dubbel en druk stevig aan.

4
4
  • 5 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 6 min. Keer halverwege.

combinatietip:

De varkenshaas kan 2 uur van tevoren worden bereid. Bewaar het vlees bedekt met ham afgedekt in de koelkast. Bak de saltimbocca vlak voor serveren.

combinatietip:

Combineer de saltimbocca ook eens met 'pinzimonio': rauwe groenten (bleekselderij, wortel, radijs en witlofblaadjes) gedoopt in olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.