Sal­tim­boc­ca

Kalfslapjes omwikkeld met ham en gebakken in Italiaanse wijn. Niet voor niks een Italiaanse klassieker.

(268)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kalfslapjes omwikkeld met ham en gebakken in Italiaanse wijn. Niet voor niks een Italiaanse klassieker. 8 personen
3 268

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • cocktailprikker
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kalfslapjes op kamertemperatuur komen. Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout en wikkel om elk lapje een plak ham. Leg er een blaadje salie op en zet vast met een prikker.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of twee kleine koekenpannen. Bak de saltimbocca 3-4 min. op hoog vuur aan elke kant. Laat de saltimbocca 35 min. stoven op laag vuur. Vet de ovenschaal in. Leg de saltimbocca in de schaal.
  3. Giet de marsala bij het bakvet in de pan en roer dit goed los. Laat de marsala tot de helft inkoken. Schenk de saus over de saltimbocca in de ovenschaal. Laat het geheel snel afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik.
  4. Om op te warmen: verwarm de oven voor op 175 ºC, verwarm het vlees 15-20 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Liever geen kalfsvlees? Neem dan kipfilets. Pas daarvoor wel de tijden aan: bak de kipfilets 2-3 min. rondom aan, laat ze 10-15 min stoven op een laag vuur met de deksel op de pan en warm ze in 10-15 min. weer op in een oven van 175 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 405 mg
Tags
Ook te zien in

Saltimbocca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­tim­boc­ca

1
1
  • 8 kalfslapjes

Laat de kalfslapjes op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 8 plakken parmaham
  • 8 blaadjes salie

Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout en wikkel om elk lapje een plak ham. Leg er een blaadje salie op en zet vast met een prikker.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan of twee kleine koekenpannen. Bak de saltimbocca 3-4 min. op hoog vuur aan elke kant.

4
4

Laat de saltimbocca 35 min. stoven op laag vuur.

5
5
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de saltimbocca in de schaal.

6
6
  • 250 ml marsala

Giet de marsala bij het bakvet in de pan en roer dit goed los. Laat de marsala tot de helft inkoken.

7
7

Schenk de saus over de saltimbocca in de ovenschaal. Laat het geheel snel afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik.

8
8

Om op te warmen: verwarm de oven voor op 175 ºC, verwarm het vlees 15-20 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Liever geen kalfsvlees? Neem dan kipfilets. Pas daarvoor wel de tijden aan: bak de kipfilets 2-3 min. rondom aan, laat ze 10-15 min stoven op een laag vuur met de deksel op de pan en warm ze in 10-15 min. weer op in een oven van 175 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.