Kal­koen­sal­tim­boc­ca

Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met parmaham.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met parmaham. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de parmaham en druk goed aan. Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit. Leg het vlees er op de hamkant in en bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  2. Giet het bakvet over in 1 koekenpan en schenk de marsala erbij. Roer de aanbaksels los. Laat de marsala op hoog vuur tot de helft inkoken. Leg de saltimbocca op een schaal en serveer met de saus.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de marsala door 250 ml alcoholvrije chardonnay en 1 tl suiker.

combinatietip:

Lekker met verse tuinbonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 340 mg
Tags
Ook te zien in

Kalkoensaltimbocca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­sal­tim­boc­ca

1
  • 4 kalkoenschnitzels
  • 8 verse salieblaadjes
  • 4 plakken parmaham

Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de parmaham en druk goed aan.

2
  • 4 el zonnebloemolie

Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit. Leg het vlees er op de hamkant in en bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 4 min.

3

Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

4
  • 250 ml marsala

Giet het bakvet over in 1 koekenpan en schenk de marsala erbij. Roer de aanbaksels los. Laat de marsala op hoog vuur tot de helft inkoken.

5

Leg de saltimbocca op een schaal en serveer met de saus. Lekker!

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de marsala door 250 ml alcoholvrije chardonnay en 1 tl suiker.

combinatietip:

Lekker met verse tuinbonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.