Kalfs­rol­le­tjes met ham en sa­lie

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met peper en eventueel wat zout. Verdeel eerst de ham en dan de salie over de schnitzels. Rol het vlees op en maak het vast met een cocktailprikker die je in de lengte door het vlees rijgt.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de wijn toe en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 4 min. Neem de deksel van de pan en laat de wijn in 4 min. verdampen.

combinatietip:

Lekker met geroosterde aardappelen en rucolasalade.

video

Vlees vul­len

Instructievideo - 01:20 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 44 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kalfsrolletjes met ham en salie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfs­rol­le­tjes met ham en sa­lie

1
1
  • 4 kalfsschnitzels

Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met peper en eventueel wat zout.

2
2
  • 100 g parmaham
  • 8 blaadjes salie

Verdeel eerst de ham en dan de salie over de schnitzels. Rol het vlees op en maak vast met een cocktailprikker die je in de lengte door het vlees rijgt.

3
3
  • 40 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom goudbruin.

4
4
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 4 min. Neem de deksel van de pan en laat de wijn in 4 min. verdampen.

combinatietip:

Lekker met geroosterde aardappelen en rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.