Ri­sot­to met kas­tan­je­cham­pig­nons

Geen witte maar rode wijn in deze risotto voor een volle smaak.

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Geen witte maar rode wijn in deze risotto voor een volle smaak. 4 personen
3 314

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Schep de tijm en de rijst erdoor. Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen en roer goed door. Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Wacht telkens met de volgende scheut, tot het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur. Bewaar wat van de champignons voor de garnering, schep de rest van de champignons door de risotto. Laat nog 5-10 min. koken, tot de rijst gaar is.
  4. Rasp de kaas. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat 2-5 min. met de deksel op de pan staan, tot de risotto mooi romig is. Verdeel de risotto over de borden, schep de rest van de paddenstoelen erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met kastanjechampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met kas­tan­je­cham­pig­nons

1
1
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el olie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 300 g risottorijst

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Schep de tijm en de rijst erdoor.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 150 ml rode wijn

Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen en roer goed door.

Risotto maken

Instructievideo

04:45 min.

4
4

Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door.

5
5
  • 500 ml bospaddenstoelenbouillon

Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Wacht met de volgende scheut, tot het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.

6
6
  • 1 el olie

Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur.

7
7

Bewaar wat van de champignons voor de garnering, schep de rest van de champignons door de risotto. Laat nog 5-10 min. koken, tot de rijst gaar is.

8
8
  • 100 g Pecorino Romano
  • 50 g roomboter

Rasp de kaas. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Laat 2-5 min. met de deksel op de pan staan, tot de risotto mooi romig is.

10
10
  • 35 g Pecorino Romano

Verdeel de risotto over de borden, schep de rest van de paddenstoelen erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.