Var­kens­haas met pad­den­stoe­len­room­saus

Deze Hollandse klassieker verdient een zelfgemaakte saus. Altijd-goed-recept.

(229)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze Hollandse klassieker verdient een zelfgemaakte saus. Altijd-goed-recept. 1 personen
3 229

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas dubbel zodat deze overal ongeveer even dik is en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem.
  2. Snipper sjalot fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit helft van boter in een koekenpan. Bak de paddenstoelen met de sjalot op middelhoog vuur in 8 min. gaar en goudbruin.
  3. Voeg bouillon toe en laat 5 min. inkoken. Voeg slagroom toe en laat ca. 8 min. op middelhoog vuur koken tot saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog 8 min. gaar. Keer regelmatig. Zet het vuur uit en laat de varkenshaas nog 5 min., afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd de varkenshaas in plakken en schep de saus ernaast.

combinatietip:

Het vlees smaakt lekker met gebakken aardappelen. Je kunt er bijvoorbeeld een groene salade bij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met pad­den­stoe­len­room­saus

1
1
  • 100 g varkenshaas

Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas dubbel zodat deze overal ongeveer even dik is en zet vast met een cocktailprikker.

2
2
  • 1 el bloem
  • 1 sjalot

Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem. Snipper sjalot fijn.

3
3
  • 150 g paddenstoelenmelange
  • 15 g boter

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit boter in een koekenpan. Bak de paddenstoelen met de sjalot op middelhoog vuur in 8 min. gaar en goudbruin.

4
4
  • 200 ml paddenstoelenbouillon
  • 60 ml slagroom

Voeg bouillon toe en laat 5 min. inkoken. Voeg slagroom toe en laat ca. 8 min. op middelhoog vuur koken tot saus gebonden is.

5
5

Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 15 g boter

Verhit boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.

7
7

Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog 8 min. gaar. Keer regelmatig.

8
8

Zet het vuur uit en laat de varkenshaas nog 5 min., afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd de varkenshaas in plakken en schep de saus ernaast.

combinatietip:

Het vlees smaakt lekker met gebakken aardappelen. Je kunt er bijvoorbeeld een groene salade bij serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.