Cham­pig­nons in to­ma­ten-knof­look­saus

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 6 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Champignons schoonvegen met keukenpapier en overdoen in schaal. Olijven afgieten en in plakjes snijden. In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
  2. (per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en ca. 6-8 champignons rondom bruin bakken. Ca. 3 à 4 eetlepels tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.

Tip:

Kindertip: Vervang de olijven door ca. 100 g rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte peterselie. Laat eventueel de knoflook weg.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.