Spaan­se knof­look­saus

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 6 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  2. Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaaltje.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.