Rijst met olij­ven en cho­ri­zo

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en grof snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Chorizo in blokjes snijden. In pan olie verhitten. Ui, paprika, peperstukjes en chorizo ca. 5 minuten roerbakken op niet te hoog vuur. Rijst even meebakken tot alle korrels glanzen. 5 dl water en snufje zout toevoegen en rijst ca. 12 minuten zachtjes koken; af en toe roeren. Olijven toevoegen en rijst nog ca. 1 minuut al roerend verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.