Vega­cur­ry met bloem­kool en erw­ten

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kokos in 3 min. goudbruin. Schep in de beker van de staafmixer. Verhit opnieuw 1 el olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 min. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui, knoflook, gember, koriander, geelwortel, kruidnagels, paprikapoeder, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een pasta.
  2. Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat 15 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Lekker met notenrijst en geroosterd amandelschaafsel.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.