Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en ko­ri­an­der­pu­ree

Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander. 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander en knoflook fijn. Verdeel de makreel in stukjes.
  2. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de gember, knoflook en vadouvan 30 sec. Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en meng de makreel erdoor. Verdeel over de ingevette ovenschaal.
  3. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp tot puree. Voeg de koriander, peper en eventueel zout toe en roer door. Verdeel gelijkmatig over een ingevette ovenschaal. Besprenkel met de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en ko­ri­an­der­pu­ree

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar.

2
2
  • 800 g bloemkool

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 5 cm verse gember
  • 15 g koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 260 g gerookte makreel

Schil en rasp de gember. Snijd de koriander en knoflook fijn. Verdeel de makreel in stukjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 3 el arachideolie
  • 1 el vadouvan

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gember, knoflook en vadouvan 30 sec.

5
5
  • 4 el blanke rozijnen

Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6

Neem de pan van het vuur en meng de makreel erdoor. Verdeel over de ingevette ovenschaal.

7
7
  • 200 ml kokosmelk

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp tot puree. Voeg de koriander, peper en eventueel zout toe en roer door.

8
8
  • 1 el arachideolie

Verdeel gelijkmatig over een ingevette ovenschaal. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.