Bloem­kool met kat­jang pe­dis

Indonesisch bijgerecht met een vleugje koriander

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Indonesisch bijgerecht met een vleugje koriander 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.
  2. Verwarm de olie in een pan op laag vuur en fruit de koriander 1 min. Zet het vuur hoger, voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. Hak de katjang pedis grof en strooi over de bloemkool.

combinatietip:

Lekker met speklapjes en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 176 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool met katjang pedis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool met kat­jang pe­dis

1
1
  • 800 g bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 3 el koolzaadolie

Verwarm de olie in een pan op laag vuur en fruit de koriander 1 min. Zet het vuur hoger, voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min.

3
3
  • 100 g katjang pedis

Hak de katjang pedis grof en strooi over de bloemkool.

combinatietip:

Lekker met speklapjes en gekookte aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.