In­di­a­se bloem­kool (aloo go­bi)

Bloemkool op z'n Indiaas: gestoofd met koriander, laos en gember.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht Bloemkool op z'n Indiaas: gestoofd met koriander, laos en gember. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en eventueel zout.
  2. Verhit een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Schenk 150 ml water bij het aardappel-bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep geregeld om.
  3. Snijd de koriander fijn. Schep de aloo gobi op een schaal en bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met een spinazierondo (schaal 2 stuks).

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Indiase bloemkool (aloo gobi)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se bloem­kool (aloo go­bi)

1
1
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 1 bloemkool

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl gemalen laos
  • 3 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 el zonnebloemolie

Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en eventueel zout.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4

Verhit een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 min. op laag vuur.

5
5

Voeg de aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om.

6
6
  • 150 ml kraanwater

Schenk het water bij het aardappel-bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep geregeld om.

7
7
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Schep de aloo gobi op een schaal en bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met een spinazierondo (schaal 2 stuks).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.