Ve­ge­ta­ri­sche ge­hakt­scho­tel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper, quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Bak de peen en champignons 3 min. mee. Schep het gehakt erdoor en bak nog 2 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er beetje bij beetje de passata bij en roer tot een dikke, gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en schep in de ingevette quichevorm.
  2. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep op het gehaktmengsel. Strijk glad en verdeel de rest van de boter er in kleine vlokjes over. Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.