Ve­ge­ta­ri­sche an­dij­vie­stamp­pot

Een geduchte concurrent van de klassieke stamppot met worst. Maar dan lekker licht met vegagehakt.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een geduchte concurrent van de klassieke stamppot met worst. Maar dan lekker licht met vegagehakt. 4 personen
3 140

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 min. gaar.
  2. Snipper de uien. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven. Fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak mee. Roer de gehaktkruiden en wijn erdoor en breng op smaak met peper. Laat op laag vuur 3 min. sudderen.
  3. Kook ondertussen in een ruime pan de andijvie in 5 min. gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
  4. Verwarm de melk en giet de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappelen en stamp fijn. Schep de andijvie door de puree, verdeel over de borden en serveer met het fijngehakt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.390 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische andijviestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche an­dij­vie­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 min. gaar.

2
2
  • 3 uien
  • 2 el boter
  • 1 teen knoflook

Snipper de uien. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven. Fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 300 g Quorn fijngehakt
  • 3 tl gehaktkruiden
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg het fijngehakt toe en bak mee. Roer de gehaktkruiden en wijn erdoor en breng op smaak met peper. Laat op laag vuur 3 min. sudderen.

4
4
  • 600 g gesneden andijvie

Kook ondertussen in een ruime pan de andijvie in 5 min. gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.

5
5
  • 200 ml halfvolle melk

Verwarm de melk en giet de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappelen en stamp fijn.

6
6

Schep de andijvie door de puree, verdeel over de borden en serveer met het fijngehakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.