Ier­se ge­hakt­pie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm), pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Verwijder het vel van de worstjes en bak het vlees 4 min. mee. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Schenk al roerend 300 ml bouillon erbij en kook 6 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af. Voeg 200 ml bouillon en 25 g boter toe. Stamp met de pureestamper. Voeg peper en zout toe.
  4. Schep eerst het gehaktmengsel en dan de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal. Verdeel 15 g boter in vlokjes erover. Bak in de oven in 35 min. goudbruin.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.